de_zoektocht_naar_het_juiste_sleutel-op-de-deur.jpg 06-10-2015 · Eenmaal beslist om te rekenen op een sleutel-op-deur-firma voor de bouw van je woning, volgt de zoektocht naar de geschikte partner. Hoe wik en weeg je de vele bouwbedrijven?
We moeten je zeker niet vertellen meer dan één bedrijf grondig te bekijken.

Dat kan aan de hand van een aantal aandachtspunten.
  • Afhankelijk van de regio, maak je een eerste keuze.
  • Dan volgt de stijl waarin je zult bouwen. Bij een klassieke bouw zullen er niet veel bedrijven op de lijst overblijven. Wanneer je overgaat op houtskelet, beperk je je lijstje automatisch.  Check hierin ook enkele referenties. Mogelijk kun je bij een kijkwoning op bezoek.
  • Graag krijg je de garantie om met een betrouwbare firma in zee te gaan. Controleer of de firma onder de Wet Breyne  (woningbouwwet als consumentenbescherming) valt, of al dan niet een label toegekend kreeg. Zo kan een sleutel-op-de-deurfirma lid zijn van het Charter der Woningbouwers.  
  • Ga ook hun al dan niet flexibele werkwijze na. Werken ze met een eigen architect of mag/moet je zelf een architect aanspreken?
  • Een groot struikelblok is de offerte, en vooral wat inbegrepen zit in de zogenaamde totaalprijs. Een gedetailleerde offerte en lastenboek mag dus niet ontbreken. Als je niet zeker bent van de afgeleverde offerte, laat dan best een onafhankelijk architect zich over de offerte buigen.