label_voor_energiebewuste_aannemerssmall_1.jpg 14-10-2015 · Meer en meer zetten we onze zoektocht naar aannemers naar de term energiebewust. Sinds de oprichting van het label in 2012 door Bouwunie beschikken nu in totaal 106 bouwbedrijven over deze erkenning. 
 
De zoektocht naar de juiste aannemer verloopt niet van een leien dakje. Al zeker niet als je er meerdere nodig hebt. Hoe weet je nu of je er eentje benadert die duurzaam en energiebewust te werk gaat?  Op basis van bepaalde parameters kun je best zelf nagaan of de aannemer duurzame materialen gebruikt of er een duurzame realisatie op nahoudt. Bouwunie ontwikkelde in 2012 een hulpmiddel om aan die vragen en twijfels tegemoet te komen. De aannemer die het energiebewuste aspect hoog in het vaandel draagt, krijgt een label uitgereikt.

Voorwaarden voor het label
De energiebewuste aannemer voldoet aan een aantal algemene bepalingen. Als eerste vereist moet hij correct ingeschreven zijn bij de KruispuntBankOndernemingen (KBO). Hij engageert zich om zijn personeel jaarlijks cursussen over energiezuinig bouwen te laten volgen en werkt enkel met onderaannemers die voldoende bekwaam zijn om energiezuinig te bouwen. En erg van belang: hij gaat schriftelijke contracten aan met zijn klant, met daarin duidelijke en ondubbelzinnige afspraken over de prijs.
Deze bouwbedrijven hebben via cursussen, een examen en duidelijke engagementen bewezen dat ze bewust omgaan met duurzaam en energiebewust (ver)bouwen en hun klanten deskundig kunnen adviseren en begeleiden.

De 106 energiezuinige aannemers met label vind je op www.vinduwaannemer.be

(kcw)