Besparen door een casco-woning te kopen?

Besparen door een casco-woning te kopen?

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om een woning ‘casco’ op te leveren. Wat betekent dat nu eigenlijk, een woning ‘casco’ kopen?

Ruwbouwstaat

Leuk weetje: de term casco is ontleend aan het Spaanse casco (scheepsromp), dit verwijst naar de minimale afwerking van het pand. Terwijl een sleutel-op-de-deurwoning praktisch instapklaar is bij oplevering, wordt een casco-woning in ruwbouwstaat geleverd, zijnde water- en winddicht. De koper staat in voor de verdere afwerking naar eigen smaak en budget.

Woning grondig onderzoeken

De graad van afwerking hangt sterk af van de bouwonderneming en de gemaakte afspraken. Meestal wordt het grootste deel van de afwerking, zoals vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair en aansluiting op de nutsvoorzieningen, zelf gedaan. Al kan het evengoed zijn dat er nog meer moet gebeuren. Onderzoek de woning in kwestie dus eerst grondig, en ga na of extra afwerkingskosten binnen je budget vallen.

Budget spreiden

Financieel gezien kan de koop van een casco-woning interessanter zijn dan van een afgewerkte woonst. Zo kan je niet alleen voor budgetvriendelijke materialen kiezen, je kan ook je budget over een langere periode verdelen. Hoe dan ook is een casco-woning een droom voor handige harry’s. Niets leuker dan zelf de handen uit de mouwen te steken en helemaal je zin te kunnen doen, toch?

www.cibweb.be

Terug naar nieuwsartikels
Cookie Instellingen