Bouwen op maat met een totaalaannemer

Bouwen op maat met een totaalaannemer

Mijn grond, mijn huis, mijn vrijheid. Bij veel particulieren leeft de wens om op een eigen terrein een woning naar persoonlijke smaak te bouwen. Dit betekent echter niet dat je alles zelf van naaldje tot draadje moet plannen en opvolgen. Tal van aannemers specialiseren zich in totaalprojecten op maat én op de grond van de klant. Een overzicht van wat je mag verwachten.

Misschien vond je in eigen gemeente een droomplekje en is het nog vrij. Of je grootouders hebben een stukje bouwgrond nagelaten. Of je zag een perceel met een vervallen pand dat na afbraak de ideale bouwkavel voor een woning met tuin kan worden. En nu wil je graag op deze grond jouw droomwoning bouwen. Dan sta je voor een belangrijke keuze waarbij je het best niet over een nacht ijs gaat. Een woning bouw je tenslotte normaal maar een keer in je leven. Of je kan zelf het bouwproces van begin tot einde in handen nemen en dus zelf voor elke taak op zoek gaan naar aannemers en offertes gaan vergelijken en alles goed opvolgen. Of je kan ook kiezen voor een totaalaannemer. Tal van ondernemingen leggen zich toe op het afleveren van een bouwproject van start tot de gewenste, afgewerkte woning.

Analyse van de wensen

“Als totaalaannemer denken we actief mee in elke fase van het project”, luidt het bij Lapeirre uit Roeselare. Of je nu een vrijstaand huis verkiest of eerder een gezellige rijwoning, een totaalaannemer biedt de kandidaat-bouwers inspiratie en adviseert hen bij het maken van hun keuzes. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met het budget en de noden van elk gezin. Dat kan gaan van een wind- en waterdichte constructie tot een volledig afgewerkt of ‘sleutel-op-de-deur’ pand.

Elk project start met een analyse van de wensen en behoeften van de bouwheer. Maak daarbij zo goed mogelijk duidelijk welk soort huis je voor ogen hebt. Verkies je moderne, strakke lijnen of val je voor een landelijke pastoriestijl? Wil je een vrijstaande woning of een hip rijhuis? Koppel je wens aan concrete inspiratie uit catalogi en kijkboeken of ga op bezoek bij een referentie die de aannemer voorstelt.

“Daarna wordt een vakkundig bouwteam met ervaren architecten samengesteld en krijgen de eerste ontwerpen vorm. Het is ook mogelijk om met je eigen architect langs te komen voor het uitvoeren van je plannen”, klinkt het. Interessante totaalaannemers verplichten hun klanten niet tot een beperkt gamma standaardplannen of -materialen.

Nieuwe thuis op maat

De woning wordt gebouwd door eigen mensen van de aannemer, gecombineerd met gelijkgestemde onderaannemers voor het installeren van ramen, elektriciteit, water, verwarming, schrijnwerk, enzovoort. “Die dynamische combinatie is de degelijke basis bij het bouwen van elke nieuwe thuis op maat. Elk detail wordt met de grootste zorg afgewerkt en een persoonlijke projectleider volgt alles strikt op.” (RJ)

 

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte