De meerwaarde van een gloednieuwe woning

De meerwaarde van een gloednieuwe woning

Eens je beslist een eigen woning te kopen, word je vaak geconfronteerd met een dilemma. Ga je voor een nieuwbouw of koop en/of verbouw je een bestaande woning. We geven je mee waarom het vandaag zeker nog zin- en waardevol is om een eigen woning te bouwen.

Een nieuwbouwwoning is een moderne woning, welke bouwwijze of afwerking je ook kiest. Een nieuwbouw vandaag is hoe dan ook compact, vaak zonder inpandige garage of kelder of zolder, maar wel met ruime aandacht naar flexibiliteit en energie-efficiëntie.

Betere controle woonkosten

Bij een nieuwbouw kan je van bij het begin correct aan de slag met het juiste materiaal en de juiste isolatiediktes en energetische investeringen om het maximale E-peil 30 te bereiken. Als eigenaar van een nieuwbouw doe je zo meteen een sterk voordeel. Je dringt de maandelijkse energiekosten maximaal terug waardoor je beter in staat bent om je maandelijkse woonkosten beter onder controle te houden. De eerste jaren zal je ook niet voor kosten of investeringen komen te staan. Ook onderhoudskosten zullen er niet gauw aan te pas komen bij pas geplaatst sanitair of zonwering, …


Om aan het minimale aandeel hernieuwbare energie te komen, moet een nieuwbouw uitgerust zijn met zonnepanelen en/of een warmtepomp. Laat je niet afschrikken door een groot budget. Lukt het niet om meteen de investering te doen, dan kan je alvast de voorbereidende werken treffen en de installatie later voltooien.

 Slimme woningtechnologieën

Naar afwerking toe vul je het in zoals je het helemaal zelf ziet. De volledige inrichting gebeurt volledig naar jouw smaak. Tot slot kan je in een nieuwbouwwoning meer aandacht schenken aan slimme woningtechnologieën. Ze verhogen je wooncomfort en helpen je om energie te besparen. Zo is het mogelijk om via slimme stopcontacten je stroomverbruik meten en sturen of gaat je wasmachine automatisch draaien op het moment dat er energie wordt geproduceerd.

 Voor elk wat wils

Wil je een kant-en-klare nieuwbouw, zonder dat je je van de bouw ook maar iets moet aantrekken, dan kan je voor een sleutelklare oplossing kiezen, een woning op plan kopen via een projectontwikkelaar of in zee gaan met een totaalaannemer die een woning op maat bouwt. Gemiddelde prijzen hangen af van de bouwgrond, het type woning en de afwerking.

Wil je zelf aan de slag? Dan schakel je een architect in die beantwoordt aan de wensen voor jouw woondroom. Het bouwproces met de daarbij horende zoektocht naar aannemers, bouwkundige administratie en werfopvolging moet je dan wel zelf in handen nemen.

(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte