Een nieuwbouw als tweede kans

Een nieuwbouw als tweede kans

Mogelijks komt er een moment in je leven waarop je zegt: ‘waarom zouden we alles niet overdoen, maar anders?’ Een nieuwbouwwoning kan daar perfect in passen.

Denk goed na over de reden waarom je zou herbeginnen. Is er meer ruimte nodig, of net niet? Wil je een andere omgeving opzoeken? Of heb je in het verleden een huis verbouwd en zie je een nieuwbouw als gloednieuw, waarin je alles zelf kan uitstippelen? Het zijn allemaal prima redenen om voor een nieuwbouw te kiezen. Tenminste als een budget dit toelaat.

Op verkenning

Bekijk de prijzen van de bouwgronden in de streek waar je wil wonen. Hoeveel een nieuwbouw kost, wordt ook mee bepaald door het woontype: realiseer je een gesloten, halfopen of open bebouwing? En vandaag niet onbelangrijk: in welke mate maak je jouw woning energiezuinig. Ook de afwerking speelt een rol in het kostenplaatje.

Een goede voorbereiding is dan ook een must. Win vooraf voldoende advies in bij verschillende organisaties en eventueel ook een architect. Of leg je oor te luisteren bij een sleutel-op-de-deurbedrijf. Bevraag je bij een bankinstelling of notaris naar de financiële verwikkelingen met betrekking tot een huidige lening die mogelijk nog loopt.  Wanneer na deze ronde nog dezelfde portie zin aanwezig is om aan dit nieuwbouwproject te beginnen, dan kan je met het nodige budget aan de slag. (kcw)

Terug naar nieuwsartikels
Cookie Instellingen