Je nieuwbouwappartement goed gekozen

Je nieuwbouwappartement goed gekozen

Op zoek naar een gloednieuw appartement? Dan heb je geluk. Er is namelijk een mooie keuze in een aantrekkelijk aanbod te maken. We overlopen enkele aandachtspunten in jouw zoektocht naar een nieuwbouwappartement.

Het grootste voordeel van een nieuwbouwappartement is dat alles gloednieuw is: van de constructie tot de vloer en keuken. Je zal de eerstkomende jaren geen kosten hebben: niet in je eigen appartement, maar ook niet als mede-eigenaar aan het omhulsel van het gebouw zelf.

Woonwensen

De keuze in de appartementenmarkt is groot en variërend, maar toch zal voor de locatie de belangrijkste keuzefactor zijn. Om een keuze te kunnen maken, breng je vooraf best je eigen woonwensen in kaart. Ben je eerder een stadsmens of zoek je graag de rust op in een rustiger dorp, of vertoef je graag aan het water?

Daarnaast moet je ook het wonen in het gebouw zelf bekijken. Wil je kunnen genieten van een terras en/of uitzicht, dan moet je het hogerop gaan zoeken en een appartement op een verdieping kiezen.
Wil je het gemakkelijker door geen trappen of liften hoeven te doen? Dan kijk je uit naar een appartement op het gelijkvloers. Voor elke bewoner geldt wel dat het makkelijker is vanop het gelijkvloers: je bent sneller buiten, en ook sneller weer binnen met boodschappen. Wonen op het gelijkvloers betekent daarentegen mogelijk wel meer last hebben van straatlawaai, en van inkomende buren die thuiskomen of vertrekken.

Een mogelijke extra troef bij een gelijkvloers appartement is een tuintje. Hoe dan ook verlangt iedereen ernaar om te kunnen genieten op een eigen terrasje.
Liefst is dat ook voldoende groot zodat er meer dan alleen ruimte is voor een klein tafeltje met twee stoelen. Hecht je belang aan buitenzijn, kies dan zeker op basis van de aanwezigheid en oriëntatie van het terras.

Beschermd als koper
Veelal worden nieuwbouwappartementen instapklaar opgeleverd. Dat betekent niet dat je geen keuze hebt in afwerkingsmaterialen. Wanneer je een nieuwbouwappartement koopt, moet je er wel mee rekening houden dat dit ook op plan kan gebeuren. Het wordt te koop aangeboden nog voordat het gebouwd is. Uiteraard krijg je virtueel een goed beeld van de woning, of je kan een kijkje nemen in een modelappartement.

Je hoeft overigens geen vrees te hebben om een appartement op plan te kopen.
Om jou als koper te beschermen, koop je een woning op plan onder de Wet Breyne. Zo ben je als koper beschermd bij faillissement van de promotor, of wanneer er bouwschade zou optreden, en dat binnen de verzekering tienjarige aansprakelijkheid.

(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte