Kijkwoning
Uitsluitend op afspraak via dewaele.be/nieuwbouwzondag

Nieuwe Baan 45, 3118 Werchter

De inschrijvingen voor Nieuwbouwzondag zijn afgesloten, indien u nog een afspraak wil maken kan u contact opnemen met de makelaar / projectontwikkelaar van dit project.

Terug

Goed nieuws voor wie houdt van energiezuinigheid én van mooie architectuur. Met deze kijkwoning in Werchter bewijst Dewaele Woningbouw dat dit een haalbare combinatie is. Met een E-peil van 10 loopt de woning ver vooruit op de opgelegde norm van 30 die in 2021 in voege treedt. De woning oogt strak en toch speels door de intelligente aaneenschakeling van een aantal rechthoekige vormen.

Ontwerp

Het concept oogt simpel maar zit ingenieus in elkaar. Ecologie in een sexy kleedje, zeg maar.

Alle aandacht ging hier naar milieu en energie-efficiëntie. Onder andere door de uitgekiende oriëntatie en de gesloten zuidgevel die oververhitting voorkomt. De ramen kijken op het westen uit voor meer daglicht. Ondanks de compacte bouwwijze domineert hier het ruimtegevoel.

Prestaties

Bij de buitenschil van deze kijkwoning werd veel aandacht besteed aan isolatie en luchtdichtheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze woning uitblinkt in wooncomfort en energiezuinigheid. Het resultaat mag er zijn: een E-peil van 10, veel lager dan de komende maximumwaarde van 30.

Isolatieschil

De spouwmuren werden geïsoleerd met 12 cm minerale wol en hardschuimplaten in een dubbele laag. Bij de isolatie van het dak werden 12 cm minerale wol en 20 cm polyurethaan toegepast.

Alle ramen zijn voorzien van een driedubbele beglazing.

Besparingen

Een warmtepomp op zonnepanelen zorgt voor warm water en voor de vloerverwarming. Een energiezuinig ventilatiesysteem D met warmterecuperatie houdt het binnenklimaat aangenaam en gezond. Ook technieken zoals led-verlichting en zonnewering perken het energieverbruik in.

Buitenafwerking

Beneden werd de gevel van de kijkwoning afgewerkt met een voegloze gevelsteen. Op het overkragende gedeelte zien we een lattenwerk in cederhout. Het terras dat aan de woonkamer paalt, werd aangelegd met de duurzame houtshoort ipé.

Binnenafwerking

Een Italiaanse keramische tegel siert de woonkamervloer. Deze zorgt voor een luxueuze uitstraling en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. In de gang en de slaapkamers boven ligt parket. De geïntegreerde zonnewering in de ramen vermijdt oververhitting in de zomer.

Dak

Een EPDM rubbermembraan zorgt voor een perfecte waterdichting én een bescherming tegen uv-stralen, ozon en grote temperatuurschommelingen. Een EPDM rubbermembraan blijft tevens soepel waardoor er geen scheuren of barsten kunnen ontstaan. Het vormt tevens de ideale ondergrond voor een groendak. De regenafvoeren werden afgewerkt met een zinken beplating.

Tuin

De eenvoudige tuin sluit mooi aan bij de strakke volumes van de kijkwoning. Aan de straatkant iwerd de tuin opengehouden om de woning niet aan het zicht te onttrekken. Dolomiet op stabilisatiematten vermijdt bandensporen in het grind. Hoge bomen links en rechts verzekeren de privacy. Over heel de breedte van het terras strekt zich een waterpartij uit met een fontein in inox.

Meer info

Een vraag? Contacteer Dewaele Woningbouw!

Cookie Instellingen