Molsbroekpark aan de Durme
23 oktober: 10u tot 17u

Oude-Bruglaan 53, 9160 Lokeren
23 oktober: 10u tot 17u
Prijzen vanaf 224.500 euro
Vrij te bezoeken
Terug

De industriële site in Lokeren maakt plaats voor tientallen gezinnen

Oude en in onbruik geraakte industriegebieden krijgen meer en meer een nieuwe bestemming, zo ook in Lokeren. Het residentiële stadsontwikkelingsproject Molsbroekpark aan de Durme bewijst het verhaal van een project met  nieuwe bestemming. De oude gekende industriële site in Lokeren was al enkele jaren een vervallen remise. Het reconversieverhaal begon in 2020, van aan het begin met de sluiting van de fabriek. De oude site paste niet meer in het eigentijdse stedelijke weefsel, de huidige activiteiten werden volledig afgebouwd en er werd nagedacht over de toekomst van het oude complex. Het industriële karakter van de voormalige site correspondeert op heden niet meer aan de natuurlijke woonsituatie die het op vandaag is. Bovendien is de huidige ligging aan het water een gunstige woonlocatie voor jonge gezinnen en ouderen.

 

Het stadsproject transformeert de oude industriële gebouwen tot een energie- en milieuvriendelijke woonwijk met tientallen woonentiteiten, ontmoetingszones en groene binnen- en daktuinen. De volledige site strekt zich uit over de 2,5 verwaarloosde hectare en is daarom een verbetering voor stad Lokeren en zijn community. Het levendige en speelse karakter en goede bereikbaarheid van het project zorgt voor een toegevoegde dimensie aan deze nieuwe woonwijk. De site wordt een rustig maar kindvriendelijk woonproject met aandacht voor heel wat ontspanningselementen. Niet alles is bebouwd doordat het aantal vierkante meter groenzone bestaat uit verscheidene natuurlijke spelelementen, fietspaden, zit- en rustpunten en ontmoetingszones waarbij ouders (alsook grootouders) hun (klein)kinderen een veilige woonomgeving kunnen aanreiken. Zowel liggend als kijkend op de Durme en het natuurgebied Molsbroek, wordt deze buurt de nieuwe aantrekkingspool om er te wonen.

 

Het project Molsbroekpark aan de Durme bevindt zich langsheen de Oude-Bruglaan, met een frappant uitzicht op natuurschoon, centraal gelegen bij de voornaamste faciliteiten en op 1 km van het centrum. Het project zal in verschillende fases verlopen. Een eerste fase bestaat uit twee aan twee woonvolumes gescheiden door een centrale doorsteek aan de Durme. De gebouwen omvatten zowel één, twee als drie slaapkamerappartementen met ruime leefterrassen en hebben elk een gemeenschappelijke buitenruimte met unieke verzichten op hoogte. In een volgende fase worden eveneens achttien eengezinswoningen voorzien met drie of vier slaapkamers en privatieve gedeeltes. Bovendien worden de gebouwen kwalitatief, duurzaam en energiezuinig gebouwd.

 

Een duurzame en energiezuinige woonwijk aan de Durme

Energiebewust bouwen en duurzaam wonen komt ten goede aan je omgeving maar ook aan dat van jezelf en je naasten. Met heel wat acties kunnen de energiekosten worden geminimaliseerd en het wooncomfort worden verhoogd. In het nieuwe deel van het Molsbroekpark aan de Durme werden diverse aspecten bekeken en berekend zodat men kan stellen dat dit nieuwbouwproject naar energiezuinig wonen streeft en dit ook zal waarmaken. Zo zal onder meer een maximale normering van S31 (S-peil) en E30 (E-peil) gelden en zijn er infiltratiesystemen en hemelwaterputten aanwezig die grote volumes hemelwater aankunnen en die zodus zullen fungeren als semi-hergebruikposten.

 

Benieuwd naar alle details over dit project?

Naar aanleiding van nieuwbouwzondag gelden er NBZ-condities. Maak kans op een energiecheque ter waarde van €5000 euro voordeel. Kom langs in het verkoopkantoor waar onze verkoopadviseurs je met veel plezier verder zullen adviseren.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte