Ruime villa met zorgwoning en kantoor
10u-17u

Heidedreef 26 en 28, 2243 Zandhoven
Terug

Bij deze unieke, moderne nieuwbouw villa werd door de architect een mooi evenwicht gecreëerd tussen de geborgenheid van de bomen en het open en licht karakter van de woning met zicht op het achterliggende kanaal. Dit knap staaltje architectuur omvat drie functies: een kantoorruimte, een woning en een zorgwoning.

Een grote patio in de kelderverdieping zorgt voor veel natuurlijk daglicht. Hierdoor wordt ook deze verdieping een volwaardige leefruimte, waarin het kantoor werd ondergebracht. De leefruimtes op het gelijkvloers zijn volledig opengewerkt naar de voor- en achtertuin toe. Hierbij zorgt een speelse houten wand vooraan voor de nodige privacy tegenover de straatzijde. Achteraan werd er gewerkt met een groot overdekt terras zodat ook bij regenweer de verbondenheid met de tuin behouden blijft.

Door de sterke constructie in beton zijn grote open ruimtes eenvoudig te realiseren. Dit geeft tevens veel ontwerpvrijheid voor de architect.
Op de eerste verdieping, toegankelijk met een lift, bevinden zich de zorgwoning en het nachtgedeelte van de ééngezinswoning. In de zorgwoning is ook de verbinding met de tuin en het achterliggende kanaal voelbaar. Voor het interieur werd er gewerkt met een mix van betonwanden, een witte gietvloer en veel warme accenten in hout, zodat een strakke en warme thuis werd gecreëerd voor de bewoners.

De thermische inertie van beton en de goede luchtdichtheid zorgen samen voor een zeer aangenaam binnenklimaat met een uiterst klein energieverbruik. Dit zowel in de zomer als in de winter. Dankzij de prefab betonconstructie van Concrete House werd dit alles gerealiseerd binnen een termijn van 6 maanden van eerste spadesteek tot verhuis.

Meer info

Een vraag? Contacteer Concrete House!

Cookie Instellingen