The Gallery
10u - 17u : op afspraak op ons kantoor : Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen

Leuvenstraat - Waalse Kaai, 2000 Antwerpen
vanaf € 377.000
Afspraak via projectontwikkelaar / makelaar
Terug
” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen>

Dit stoer, iconisch project genaamd THE GALLERY is hét stedenbouwkundig sluitstuk van een van de meest markante bouwblokken op het Zuid. Geflankeerd door het M HKA, de Hoopnatie en vele galerieën, ademt deze site dé maritieme context van weleer uit en is ze onderdeel van het groeiende artistieke tophart van Antwerpen!

Als scharnier tussen de Waalse Kaai en Cockerillkaai, profileert THE GALLERY zich als een architecturaal lint of driegeleiding van volumes die de diversiteit in schaal van de gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien verzoent tot één leesbare, hybride compositie.

Het ontwerp van Binst Architects wordt gekarakteriseerd door een verstaanbare, heldere en optrappende ordening die het verleden en heden architecturaal verbindt en waar uitgepuurde details en duurzame materialen centraal staan. THE GALLERY ademt de sfeer van een brutalistisch, eenvoudige architectuur die zich gaandeweg meer beglaasd exporteert!

Met respect voor het achterliggende erfgoed van het Zuiderpershuis verheft THE GALLERY zich richting Schelde boven het maaiveld als een artistiek plein en entree. Een ontwerp dat richting en betekenis geeft aan de context, als drieluik naar de stad!

Welkom@THE GALLERY waar wonen, water en kunst zich verstrengelen tot één tijdloze en passende beleving.

Meer info

Een vraag? Contacteer De Meester!

Cookie Instellingen