Nieuwbouwwoningen interessant voor verhuur

Nieuwbouwwoningen interessant voor verhuur

Investeren in vastgoed betekent een rendabele investering met zekerheid op lange termijn. Een afgewerkte nieuwbouwwoning is ruimschoots de investering waard.

De vraag naar kwaliteitsvolle woningen en appartementen op de huurmarkt blijft overeind en groeit zelfs verder, maar het aanbod is zeker niet toereikend. Als investeerder moet je vandaag toekomst zien in een compacte woning met een ruimtelijk interieur, en met een terras of tuintje. Een nieuwbouw streeft naar de realisatie van de woonwensen van zijn toekomstige bewoner.

Energiezuinigheid als troef

Ook het energiezuinige karakter speelt een cruciale rol. Als huurder kijk je liever uit naar een lagere EPC-score zodat je geen hoge energiefactuur moet betalen. Eveneens van belang is dat je als eigenaar de eerste jaren geen investeringen zult moeten doen.

Dubbel rendement

Een nieuwbouwwoning of -appartement verhuurt zich zonder moeite, tenminste als de woning goed gelegen is. Een ideaal gelegen pand met alle faciliteiten kortbij zal duurder zijn in aankoop, maar dat vertaalt zich ook in een aantrekkelijkere huurprijs.
De focus in een investeringsverhaal ligt op een dubbel rendement. Enerzijds bekom je een direct rendement door meteen te verhuren. Anderzijds zal je ook altijd kunnen genieten van de waardevastheid van het pand. Verkoop je het pand later, dan ben je zeker van een interessante meerwaarde.

 

Voordelen reconversieproject
Koop je een woning, met het oog op investeren? Dan betaal je sinds 2022 geen 10 maar wel 12 procent registratierechten. Maakt de woning deel uit van een reconversieproject, dan geniet je van een gunstige btw-maatregel: een nieuwbouw in reconversie betaal je aan 6 procent in plaats van 21 procent btw. Het extra voordeel van een reconversie: zo’n project is vaak gelegen in een aantrekkelijke buurt, waar de projectontwikkelaar groen en duurzaamheid als belangrijkste waarden hanteert.
(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte