Home > Projecten > Academie

Academie

Academiestraat
9000 Gent

}

Bezoekuren:
20 oktober: 10.00 - 13.00 uur

Vanaf € 375.000

Academie Academie Academie Academie Academie Academie 
Nieuwbouwproject Academie is gelegen in het centrum van Gent, tussen de Academiestraat, Brandweerstraat, Molenaarstraat en Sint-Margrietstraat.

De appartementen van Pictura bestaan uit 1, 2 of 3 slaapkamers en beschikken over ruime zuidwestgerichte terrassen. De hoge plafonds en authentieke interieurelementen behouden de unieke sfeer van het gerenoveerde monument.

De voormalige kunstacademie heeft als basis gediend voor Pictura. Het spectaculaire beschermde gebouw bepaalt mee het uitzicht van project Academie. Achter de prachtig herstelde gevel vinden we een ruim aanbod aan woningen en commerciële ruimtes terug. Pictura biedt de kans om centraal in de stad te wonen en toch omgeven door groen.

Even typisch voor het stadsbeeld van Gent als de naburige oude kunstacademie is de voormalige brandweerkazerne, voordien een meisjesschool, die als basis heeft gediend voor Stilus. Dankzij de typische toren en de gekende gevel bepaalt Stilus mee het uitzicht van het project Academie en de geschiedenis van de buurt. Met de renovatie van dit beschermd stadsgezicht is een waardig nieuw hoofdstuk voor het pand, een echte landmark, begonnen.

De statige appartementen in de gerenoveerde brandweerkazerne bieden een unieke kans om in een historisch waardevol gebouw te wonen, met een ruim terras. Dat levert een unieke combinatie op voor een appartement centraal in de stad, en omvat de essentie van het project Academie.

Sted. inl.: Vg, Wche, Gmo, Gvkr, Vv

Beschermd (info: www.onroerenderfgoed.be)

Klik hier voor meer info