Home > Projecten > De Chocoladefabriek

De Chocoladefabriek

Neremstraat 240
3700 Tongeren

}

Bezoekuren:
28 april: 14.00 - 17.00 uur

-

De Chocoladefabriek De Chocoladefabriek De Chocoladefabriek De Chocoladefabriek De Chocoladefabriek 
De Chocoladefabriek is een monumentaal pand in het landelijke Nerem. Een erg uitzonderlijke combinatie, want een complex zoals dit vind je normaliter alleen in de grote steden. Dat maakt de lofts in de Chocoladefabriek een uitzonderlijk kader om te wonen: industrieel karakter, middenin het groen. Via het wandelpad stap je zo het prachtige natuurgebied De Kevie in. Een groene long in Limburg waar het rustig en gezond vertoeven is.

Het voormalige industriële gebouw is in 2018 definitief getransformeerd naar een woonproject. Circulair bouwen en duurzaam wonen staan daarbij centraal. Zowel wat betreft de aanpak van de renovatie, de uitstraling van de architectuur is vanbinnen en -buiten bewaard, als de gemeenschap die zorg draagt voor het gebouw en de toekomst ervan.

De Chocoladefabriek is een uitgelezen kans voor wie in een industrieel erfgoedicoon wil wonen. De authentieke elementen zoals de betonnen pilaren, een originele liftmotor en het fantastische art-nouveau glasraam blijven allemaal bewaard. Fase 1 van het woonproject is afgerond. De lofts rond het glasraam, alsook de A-lofts in de lengte van het gebouw, zijn uitverkocht. We zijn momenteel de penthouses aan het afwerken. Daarna zijn de exclusieve torenlofts aan de beurt. Op Nieuwbouwzondag lanceren we de verkoop van de nieuwbouwappartementen.