Home > Projecten > One Broel

One Broel

Guido Gezellepad - Afspraak Nieuwbouwzondag: Noordstraat 5 – 8500 Kortrijk
8500 Kortrijk

}

Bezoekuren:
20 oktober: 10.00 - 17.00 uur info-sessies op Kantoor Dekeyser Immo NOORDSTRAAT 5 te KORTRIJK met vertoning op showreal

2 slaapkamer – vanaf € 380.000

One Broel One Broel One Broel One Broel One Broel One Broel One Broel One Broel 
Aangenaam wonen op een boogscheut van de Grote Markt van Kortrijk met zicht op de Leieboorden. Wie droomt daar niet van? One Broel biedt de kans om in het centrum rustig te wonen. Alles ligt binnen handbereik en als bewoner heeft u amper de fiets nodig.

Meer groen in de stad, een open binnenruimte en gebouwen met karakter: dat is One Broel.

UNIEK HISTORISCH KARAKTER – Niet alleen wordt de site opengetrokken, elk gebouw krijgt ook een andere uitstraling en eigen identiteit mee. De vier gebouwen – Waterspiegel, Kwatrijn, Paulinen en de Ode – worden allen gericht naar de tuin en het binnengebied wordt opengetrokken richting Broeltorens. Daarnaast worden de beschermde kapel en het vroegere klooster behouden en gerestaureerd. Dat zal het originele karakter van de historische site nog verhogen.

TERRAS ALS LEEFRUIMTE – One Broel is een uitzonderlijke combinatie van geschiedenis én toekomst. De persoonlijke architectuur van Bart Lens vertaalt dat op een zeer goede manier. Het project spreekt een zeer gemengd publiek aan. Er zijn kleinere flats beschikbaar, maar evengoed grotere appartementen voor gezinnen met kinderen. Bovendien beschikt elk appartement over een mooi terras. We beschouwen die buitenruimte als een verlengstuk van de leefruimtes.

EEN KWALITEITSVOLLE AFWERKING – Dit ontwerp is dan ook meer dan een nieuwbouw met appartementen en het renoveren van een aantal panden. Iedereen krijgt zon, zicht en voldoende ademruimte. Op die manier is het gewoon aangenamer wonen. Bovendien krijgt elk appartement dezelfde, kwaliteitsvolle afwerking. De stijl kan men best omschrijven als eigentijds modern, zonder cliché te zijn. Ook in het materiaalgebruik zit die stijlvolle en strakke aanpak.

GROEN BINNENGEBIED – Van in het begin maakte Lens°Ass Architecten het verschil door de plek niet vol te bouwen. Ze kozen ervoor het binnengebied vrij te houden. Een tuin of groene open ruimte zorgt voor heel wat meerwaarde. Dat laat zich ook voelen in de aantrekkelijkheid van zo’n groot project. De levenskwaliteit ligt er hoog waardoor de flats er heel begeerd zijn en er nooit leegstand is.

Stedenbouwkundige verplichtingen:

Stedenbouwkundige bestemming: woongebied

Bouwvergunning: ja

Dagvaarding: nee

Klik hier voor meer info.