Sandra Depauw over het succes van nieuwbouwzondag “Meer dan 300 mogelijkheden voor een gloednieuwe thuis”

Sandra Depauw over het succes van nieuwbouwzondag “Meer dan 300 mogelijkheden voor een gloednieuwe thuis”

Toe aan een compleet nieuw nestje of op zoek naar een goede investering? Laat je dan op zondag 24 oktober volop inspireren tijdens een nieuwe editie van Nieuwbouwzondag. Kandidaat-kopers en -bouwers kunnen opnieuw diverse nieuwbouwprojecten in hun buurt of (wat) verderop van dichtbij ontdekken. “Niets mooiers dan mensen te helpen bij het vinden van hun nieuwe thuis”, aldus Sandra Depauw, een van de initiatiefnemers.

 

Nieuwbouwzondag is een initiatief van De Zondag in samenwerking met tal van professionelen uit de bouw- en vastgoedsector en is intussen toe aan zijn vijftiende editie! Deze ‘nieuwbouw-opendeurdag’ werd voor het eerst georganiseerd op zondag 20 oktober 2013. “We zagen toen eigenlijk twee heel duidelijke bewegingen”, duidt Sandra Depauw, sales & product manager van Roularta Real Estate, het ontstaan van Nieuwbouwzondag.

“Enerzijds had de kandidaat-koper meer dan ooit nood aan correcte informatie en degelijk advies en was hij op zoek naar inspiratie en ideeën rond de aankoop van een nieuwbouw. Anderzijds zagen we hoe bouwbedrijven en projectontwikkelaars investeerden in netjes afgewerkte kijkwoningen, mooie modelappartementen, … En die moeten natuurlijk bezocht worden”, glimlacht Sandra.

“Met Nieuwbouwzondag brengen we deze twee groepen met elkaar in contact. Als belangrijke mediagroep is het tenslotte onze kerntaak mensen juist te informeren en bedrijven op een succesvolle manier met hun klanten in contact te brengen via onze sterke merken. De keuze om De Zondag als ‘trekker’ te maken, was snel gemaakt. De meest gelezen krant in Vlaanderen die verschijnt op een uniek moment wanneer mensen tijd hebben. Tijd om belangrijke beslissingen te nemen, zoals de aanschaf van een nieuwbouw.”

Succesformule

Bij het debuut van Nieuwbouwzondag in 2013 was het meteen duidelijk dat dit gebeuren een heel mooie toekomst te wachten stond. “Een 100-tal bedrijven schreven zich snel in. Het groeiende succes leidde ertoe dat we vanaf 2015 niet enkel met een najaarseditie uitpakten maar ook met een voorjaarseditie. We blijven jaar na jaar groeien, zowel in aantal deelnemende bedrijven als in aantal projecten. Ondertussen zitten we al aan meer dan 300 tevreden deelnemers en hebben kandidaat-kopers zo heel wat kansen om hun nieuwe, toekomstige thuis te vinden!”

“Nieuwbouwzondag is dé ideale gelegenheid om op één dag verschillende projecten in je buurt te bezoeken en je te laten informeren door experts, die je bijstaan met raad en daad in de belangrijkste beslissing van je leven”, vat Sandra Depauw de essentie van Nieuwbouwzondag samen. “Of je nu op je eigen grond een woning op maat wenst te bouwen, op zoek bent naar een eerste appartement, een woning met meer tuin in een leuke buurt wenst of op zoek bent naar een investering met een mooi rendement. Nieuwbouwzondag biedt het allemaal!”

Focus op duurzaam

Sandra benadrukt voorts dat de nieuwbouwsector innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. “Nieuwbouwprojecten volgen perfect de nieuwste energienormen, ze zijn vaak zelfs voor op de minimumeisen opgelegd vanuit de overheid. De energiezuinigheid van een nieuwbouw toont zich absoluut een troef, zeker wanneer de energieprijzen, zoals vandaag het geval is, door het dak gaan. Daarnaast stel ik vast dat er ook heel veel aandacht wordt besteed aan de buurt, aan het mee creëren van een fijne omgeving met groene accenten.”

“Ik vind het ook bijzonder hoe realistisch de visuals van nieuwe projecten zijn. Het lijkt helemaal echt. Wanneer je ze na de oplevering vergelijkt met het resultaat, is het vaak echt volledig waarheidsgetrouw. Op plan kopen, hoeft je dus niet af te schrikken, integendeel.”

“Weet je wat ik eigenlijk zo mooi vind aan Nieuwbouwzondag?”, rondt Sandra af. “De Vlaming heeft zijn baksteen in de maag, dat staat vast. We dromen allen van een eigen huis, onze thuis waar we gelukkig zijn en ons goed voelen. Wel Nieuwbouwzondag is voor velen de eerste stap om die droom realiteit te laten worden. En wat is er mooier dan mensen daarin te mogen helpen? Nieuwbouw blijft bovendien een ideale investering met zekerheid én meerwaarde.” (ISD)

Terug naar nieuwsartikels