Sleutelklare woningen ook voor verhuur interessant

Sleutelklare woningen ook voor verhuur interessant

Investeren in vastgoed betekent een rendabele investering met zekerheid op lange termijn. Een afgewerkte nieuwbouwwoning is meer dan welke woning de investering waard.

De vraag naar kwaliteitsvolle woningen en appartementen op de huurmarkt blijft overeind en groeit zelfs verder, maar het aanbod blijft zeker niet toereikend. Als investeerder moet je vandaag toekomst zien in een compacte woning, maar toch met een ruimtelijk interieur, en met een terras of tuintje. Een nieuwbouw streeft naar de realisatie van de woonwensen van zijn toekomstige bewoner.

Ook het energiezuinige karakter speelt een cruciale rol. Ook huurders kijken liever uit naar een lagere EPC-score zodat ze minder energiekosten moet betalen. Eveneens van belang wanneer je investeert in nieuwbouw is dat je de eerste jaren geen investeringen zult moeten doen.

Goede locatie

Een nieuwbouwwoning of -appartement verhuurt zich zonder moeite, tenminste als de woning goed gelegen is. Een ideaal gelegen pand zal duurder zijn in aankoop, maar dat vertaalt zich ook in een aantrekkelijkere huurprijs.

De focus in een investeringsverhaal ligt op een dubbel rendement. Enerzijds bekom je een direct rendement door meteen te verhuren. Anderzijds zal je ook altijd kunnen genieten van de waardevastheid van het pand. Verkoop je het pand later, dan ben je zeker van een interessante meerwaarde.

Bekijk ook reconversieprojecten
Koop je een woning met het oog op investeren? Dan betaal je sinds 1 januari dit jaar helaas geen 10 maar wel 12 procent registratierechten. Is een woning in een reconversieproject gelegen, dan geniet je weliswaar wel van een gunstige btw-maatregel: een nieuwbouw in reconversie betaal je aan 6 procent in plaats van 21 procent btw.

Het extra weerkerende voordeel van een reconversie: zo’n project is vaak gelegen in een mooie buurt, waar groen en duurzaamheid door de projectontwikkelaar de belangrijkste waarden zijn.

(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte