Vermijd onnodige verrassingen en bouw met succes

Vermijd onnodige verrassingen en bouw met succes

Bouwen zonder kopzorgen? Dat doe je door zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten en voldoende controle in te bouwen. Met een sleutelklare oplossing koop je vooral gemoedsrust.

Gezinnen op huizenjacht blijken steeds vaker op zoek naar kant-en-klare oplossingen zoals o.a. sleutel-op-de deur-formules. Woningbouwers kunnen dankzij hun routine in woning- en appartementsbouw, bogen op een leercurve-effect. Daardoor kunnen zij aan bouwheren de vooropgezette kwaliteit en kostprijs beter garanderen en risico’s tot een minimum herleiden.

De focus ligt op de comfort- en kwaliteitseisen van de bouwheer en tegelijk op de conformiteit met de wetgeving op het vlak van onder meer energiezuinigheid, akoestiek, brandveiligheid en luchtdichtheid. De bijbehorende technische complexiteit op de bouwplaats wordt optimaal opgevangen door ervaring in coördinatie en planning.

Kies weloverwogen

Kies voor dit uitgebreide eisenpakket weloverwogen je vakman. Daarbij kan je een aantal vuistregels in acht nemen om van je bouwproject een succesverhaal te maken samen met je aannemer. Tref voorbereidingen, doe navraag over je aannemers, vraag meer dan één offerte, check je bescherming via de wet Breyne of vind betrouwbare aannemers via websites zoals www.buildyourhome.be of www.vinduwaannemer.be.
Ook wil je koste wat kost verrassingen op het vlak van een uit de hand gelopen budget vermijden.

Voor een nieuwbouw kan een totaalaannemer hierbij helpen. Met een vooraf uitgeklaard budget wordt jouw woning ontworpen en opgeleverd. Daarbovenop profiteer je van schaalvoordeel doordat het bedrijf voordeliger materialen kan aankopen.

Goed plan

De beste tip wanneer bouwen jouw plan wordt: maak een financieel plan op met je eigen middelen en maandelijkse kosten, en daarnaast het bouwproject met alle bijhorende kosten.

Ben je een hypothecaire lening aangegaan om een woning te bouwen of te kopen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen. Wie minstens 12 maanden werkt, kan voor 10 jaar een gratis verzekering afsluiten. Die verzekering helpt bij de aflossing van de lening wanneer je onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt.

(kcw – bron: Vlaamse Confederatie Bouw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte