Vloerverwarming: van de keuken tot de nachthal

Vloerverwarming: van de keuken tot de nachthal

Met vloerverwarming is het mogelijk om een aangename warmte over de hele woning ervaren. Zo zal je nooit koude voeten hebben en voelt de temperatuur ook altijd hetzelfde aan. We bekijken in welke ruimten je het best vloerverwarming voorziet en waar niet.

Een nieuwbouwwoning anno 2023 is goed geïsoleerd. Toch heb je ook in deze woning verwarming nodig, zeker tijdens de koudere wintermaanden. Bij een nieuwbouw wordt meestal gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Toch behoeft niet elke ruimte vloerverwarming.

Op de benedenverdieping kan je overal vloerverwarming aanleggen, tot ook in de inkomhal of het toilet toe. Zo voorkom je dat je van een warme naar een koude ruimte wandelt.

Niet nodig in slaapkamer

In de berging of de garage, alsook onder een gesloten trap is er uiteraard geen vloerverwarming nodig. In de keuken is het geen aanrader om de verwarming ook onder het aanrecht of het keukeneiland te laten doorlopen. Denk dus zeker tijdig na over de keukenindeling.

In de badkamer is het uiteraard aangenaam om over een warme vloer te kunnen lopen. Een slaapkamer daarentegen behoeft geen vloerverwarming. Een nieuwbouwwoning is vandaag voldoende geïsoleerd zodat de temperatuur niet te erg zakt om goed te kunnen slapen.

Een dressing uitrusten met vloerverwarming is wel een goed idee. Uiteraard geldt hetzelfde voor een bureau zodat je comfortabel kunt werken. Boven kan het ook wel nuttig zijn om de nachthal bij een vide mee te verwarmen, net omdat mogelijk de koude van deze vide in de leefruimte terechtkomt.

Zoneregeling

Vloerverwarming in de hele woning betekent niet dat het overal even warm moet zijn, en zeker ook niet op elk tijdstip. Met een zoneregeling kan je de vloerverwarming sturen zodat je bijvoorbeeld bij het opstaan kan genieten van een warme badkamer.

(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte