Waarom kiezen voor een woonproject?

Waarom kiezen voor een woonproject?

Een eigen woning met tuin, afgezonderd van elkaar: dit straatbeeld zal zich minder tonen in de toekomst. Wie open staat voor samen wonen – in een woonproject of appartementsgebouw – geniet van de sociale contacten, én ook van ruimte en groen.

De nood aan groen en ruimte is tijdens corona en de lockdown eens te meer gestegen.  Mensen ontvluchten de stad en zoeken de periferie op. Hierbij hoeven we niet zozeer volledig alles in eigendom te hebben. We zoeken bewust naar groen om met anderen te delen. In woonprojecten – waar uiteraard ieder zijn eigen terrasje heeft – is het perfect mogelijk om samen te genieten van een mooi gecreëerde parkomgeving. In ontwikkelingsprojecten worden parkeerplaatsen aan de rand voorzien zodat kinderen in een autovrije omgeving kunnen spelen. Het sociale contact wordt bevorderd, wat voor ieders welzijn optimaal is. Daarbovenop is het gewoonweg gezonder wonen.

Een bijkomend voordeel van kiezen voor een woning of appartement in een woonproject: je kiest voor een compacte, nieuwe woning, die uiteindelijk voordeliger kan gebouwd worden omwille van schaalvoordelen. Gemeenschappelijkere woonprojecten zullen overigens nog tot meer kostenbesparingen leiden. Gemeenschappelijke ruimten zoals garages of fietsenstallingen kunnen door ieder gebruikt worden. Komt er ook nog bij dat van de noden ook een deugd wordt gemaakt. Denk maar aan was- of strijkdiensten, of zelfs een kinderopvang die in wooncomplexen worden opgenomen.

Ben je niet helemaal te vinden voor een appartement, en is een woning te groot? Dan bestaat er ook een tussenoplossing die niet meer helemaal nieuw is. De triplettewoning is een meergezinswoning zonder gemeenschappelijke hal of lift. Deze schakelwoningen liggen gestapeld naast of op elkaar en beschikken over elk een eigen ingang, staanplaats en tuin. Maar je koopt een appartement zonder een gemeenschappelijke inkom en lift, wat de aankoop goedkoper maakt, en het onderhoud gemakkelijker. Zo woon je toch ook in een woonproject, maar toch weer een tikkeltje anders. (kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte