Wonen in een nieuwbouw in de stad

Wonen in een nieuwbouw in de stad

Wonen in de stad is weer trendy. Projectontwikkelaars blijven werk maken van mooie woonprojecten, met aandacht voor ruimte en groen. Meer jongere koppels kopen hun eigen stekje, en ook investeerders zien weer een toekomst.

 

Steden moedigen de aanpak van leegstand en verkommerde sites aan. Projectontwikkelaars kunnen deze investering aan en hebben de kans om – omwille van sloop en heropbouw – op hetzelfde perceel meerdere duurzame wooneenheden te realiseren. Hier kan je als koper mee van profiteren. Wanneer je in een woning of een appartement in een reconversieproject investeert, koop je een nieuwbouw aan 6 % btw. Ter vergelijking: wanneer je zelf bouwt (zonder sloop) of  een nieuwbouw koopt, betaal je 21% btw.

 

Ruimte en groen

Voorts heeft wonen in de stad alleen maar voordelen. Je hebt  alle faciliteiten zoals supermarkten, scholen en openbaar vervoer vlakbij, op wandel- of fietsafstand. Daarnaast is de stad een ontmoetingsplaats voor velen.

Mocht je denken als stadsinwoner in te boeten op ruimte en groen, dan heb je het verkeerd voor. In de nieuwste woonprojecten heeft de projectontwikkelaar veel aandacht voor ruimte. Zeker in de huidige tijden zoekt ieder naar zijn plekje, waar je een gevoel van staycation kan ervaren. Een groter terras en groen zijn meer dan ooit een must. Een grootschalig stadsproject te midden van een groot park opgetrokken, is geen unicum meer. (kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte