Zelf bouwen of nieuwbouw kopen?

Zelf bouwen of nieuwbouw kopen?

Wanneer je gaat bouwen, heb je ongetwijfeld een idee van hoe je huis eruit moet zien. Maar hoe begin je aan een zoektocht naar zo’n woning of hoe bouw je ze zelf?

Het is niet omdat je de baksteen in de maag hebt, dat je jouw woning helemaal zelf moet bouwen. Je kan je beroepen op heel wat professionals om je woning te bouwen. Wil je zelf instaan voor de bouw, samen met een architect en (meerdere) aannemer(s)? Dan moet je het volledige bouwproces wel voor jouw rekening nemen.
Ga bewust op zoek naar een architect met woningen die bij jouw woonidee passen. Je vindt ze op de website www.zoekeenarchitect.be (NAV) of www.architect.be (Orde van Architecten).

Van aannemer tot projectontwikkelaar

Zoek je een bouwonderneming gespecialiseerd in woningbouw, neem dan een kijkje op de website ‘charter woningbouw’. Net zoals je een architect naar jouw wensen hebt gevonden, zal je ook een betrouwbare aannemer in jouw bouwmethode naar voorkeur moeten zoeken om het ontwerp te realiseren.
In tegenstelling tot een volledig te coördineren bouwproces, neemt een sleutel-op-de-deurfirma dit werk volledig uit jouw handen. De bouwfirma realiseert jouw droomwoning tot in het kleinste detail. Het enige wat je hoeft te doen, is materialen kiezen.

Een laatste mogelijkheid is dat je een afgewerkte woning in een nieuw project koopt. Binnen projectontwikkeling koop je een prachtige woning, vaak gelegen in een groene omgeving. Het is mogelijk dat je een net afgewerkte woning koopt, al is de kans groter dat je de woning op plan zal kopen. Zo heb je nog geen idee hoe de woning er finaal zal uitzien. Mogelijk kan je een blik werpen in een modelwoning, of kan je aan de hand van een 3D-visualisatie rondkijken in jouw toekomstige woning.

(kcw)

Terug naar nieuwsartikels

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwbouwaanbod?

Registreer je hier en blijf op de hoogte van het aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Blijf op de hoogte